Fuckhead Форум

Не знам што мајка барате на Форуми уште...
Fuckhead Форум

On the Run

Nothing the God of biomechanics wouldn't let you into heaven for.


  Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Share
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Нед 10 Jул 2011, 17:06

  Извршителите од 1 јули тргнуваат во поход. Присилно ќе ги наплаќаат сите неплатени сметки за струја, парно, вода, телевизија. Стапуваат на сила измените на законот за извршување, донесени уште пред година и пол но, одложени за ова лето поради светската криза и големиот број социјални случаи.

  Извршителите подготвени за новиот предизвик.

  „Во Арачиново или во некои други села, места низ Македонија не мора секогаш да значи и физичко одење на лице место, затоа што постојат и трансакциони сметки, постојат и работодавци, постојат и блокади на трансакционите сметки, постојат блокади на плата, постојат блокади на акции во Централниот депозитар за хартии од вредност, доколку лицето има такви акции.

  -Со новиот закон извршителите добија овластување да распишат потрага по моторно возило, кое што возило ќе го сопира полицијата било каде да го најде, тоа возило може да се одземе и да се продаде заради намирување на долгот“, вели Антонио Коштанов, претседател на Комора на извршители.

  Со измените на законот, за заостанатите сметки на граѓаните веќе нема да се оди на суд, туку веднаш ќе се активираат извршители. За да постапуваат доволен ќе им биде налог од нотар, кој, според новите правила, ќе биде задолжен да го констатира долгот.

  Тужбите за кои пак веќе има правосилно судско решение, по барање на компаниите следните шест месеци ќе се пренесуваат за наплата директно кај извршителите.

  Под силен притисок на јавноста и жестока реакција на опозицијата, власта пред година и пол го пролонгираше новиот начин на наплата на долговите. Овој пат такви најави нема, па затоа најдобро е до први јули, да си ги платите долговите.

  Според актуелниот тарифник на комората, неплатена сметка од 1.000 денари, по постапувањето на извршител, чини околу стотина евра. Коштанов признава дека е многу но, според сегашниот закон за тоа не одлучувале тие, туку Министерот за правда, кој новиот правилник требало да го изготви до 21-ви овој месец.

  „Првата ставка со која што беше изработена тарифата беше за барање до 200 евра, меѓутоа праксата покажа дека доверителите побаруваат извршување и за 1.000 и за 2.000 денари и така формираната тарифа со барање до 200 евра произлезе дека е многу голема, кога се работи за наплата на побарување од 1.000 или 2.000 денари“, додава Антонио Коштанов.

  Трансферот на предметите за неплатени комуналии од судовите кај извршителите власта го смета за реформа со која ќе се растерети судството. Се работи за околу 500.000 тужби. По нив ќе постапуваат 76 извршители, од кои 29 се во главниот град.

  Симптоматично што ниту еден од извршителите во земјава не е Албанец. Правниците од оваа етничка заедница воопшто не биле заинтересирани за оваа работа.

  http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=124121

  Ова е еден од најновите "легални" методи на ограбување на граѓаните.

  Па мора некако да се наполнат дупките во буџетот, мора некако да се плати за спомениците и за Скопје 2014.

  Џандарите никако да се вратат назад во станица со бараниот минимален број на пишани казни, изгледа граѓаните ги почитуваат законите и прописите, па сега ќе ги ограбуваат на легален начин.

  Баш вака размислувал и Хитлер, откако не му успеал државниот удар од 1923 година, одлучил да дојде легално на власт, па така да го направи теророт легален, па да ја спроведува својата диктатура по пат на тероризирање на народот.

  И оваа власт не тероризира со законски мерки, куршумите се скапи, а од мртов човек нема профит, па живи ќе не убиваат со вакви "легални" грабежи.
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Нед 10 Jул 2011, 17:09

  Не е лоша работа. Зошто да е наречено „рекет“ или „пљачкање“?

  Кој има долг, и не планира да го плати, ќе го плати на „тој“ начин.
  Мислам дека овие „рекетари“ нема да те чепкаат ако си чист, ако имаш чиста сметка.

  Треба да не плаќаш (нешто) 25 години и никој ништо да не ти рече?


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Нед 10 Jул 2011, 17:18

  Ај кажи ми ти мене како некој да го регулира долгот за вода струја, џубре кој што зема социјална помош од 3000 денариsto Од каде да најде пари тој за тоаsto
  Зарем ако нему му биде обезбедано добра плата ќе има ли долг тојsto

  Или пак да го видам извршителиштето нека плаќа сметки со 3000 денари плата месечноsto

  Ако некој човек е должен 10000 денари некаде и не сака да ги врати тие пари тогаш може да се случи да му дојдат во посета некоја вечер два тројца опасни типови со палки, метални шипки и огнено оружје за да го наплатат долгот или да земат рекет. Ова е пластично објаснување на што е тоа рекет или рекетарство. Но тие рекетари ќе наплатат на човек колку што е должен односно 10000 денари и на тоа земаат процент. Додека пак легалните рекетари (извршителите) на тие 10000 денари долг ќе наплатат 30000 денари од кои што 20000 се за нив. Малку ни беа како крлежи стечајните судии и управници, нотарите ова држава ни ги накалеми и извршителите крвтта да ја пијаат од овај народ. Замислете успејаа рекетот да го легализираат браво аплауз, па да може некој од тие рекетари да си земе колку што им чине од сметката на некој должник, и прашање дали човек е должен затоа што каков ни е системот фалсификиати се прават ко у шале. Човек не може никаде да се жали во оваа постапка го прескокнаа нашето судство кое што какво такво никакво сепак имаше мала надеж за правда во него.
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Нед 10 Jул 2011, 17:21

  Мислам дека „рекетарите“ ќе „рекетираат“ луѓе што должат пари. ќе им се „рекетира“ колата, и слични работи, како што во текстот погоре е наведено.

  Кој е тој „социјален“ случај што се плаши дека ќе му ја одземат колата? Кој е тој „социјален“ случај кој има долг од 2000 евра за вода и струја?

  тој што зема социјална помош, нека си ги пушти нозете колку што е долга социјалната черга, а не да гледа Норвешко првенство на новиот ЕЛЦЕДЕ телевизор, што сега, веројатно, ќе му го „изрекетираат“.


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Нед 10 Jул 2011, 17:36

  Па Социјалниот случај нема пари за ништо друго освен да купи завчерашен леб и нормално колку и да штеди за година, две од едно, друго, трето ќе му се насобере долг како што се вели од 2.000 евра за сметки...

  А зошто тие извршители, рекетари, тенисери не одат да ги наплатат долговите од стотици милиони евра во Арачиново, Чаир, Тетово, Гостивар, Велешта...

  Или пак се плашат бидејќи луѓето таму поседуваат вакви работи...
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Нед 10 Jул 2011, 17:59

  Зошто не одат „таму“ е друга работа.

  И не се секирај за социјалните случаи. Нема што да им земат.
  Во изјавиве твои испаѓа дека се грижиш за тие што имаат јахта паркирана во Истра...


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Нед 10 Jул 2011, 18:09

  Не е тоа. Туку ако имаат муда да наплатуваат долгови на обичен угнетен работник и поготово на нас македонците нека идат и таму да ги видам.

  Ама проблемот е тоа што немаат муда за таму да одат.

  Ама затоа постои граѓанска непослушност,кога ќе дојдат треба да се соберат цело маало и да ги кренат на клоци. И тоа плус ќе ти ги проценуваат предметите во домот по нивно вреднување за 90 отсто поевтини (пример, каучот, 500 денари...компјутерот, 1000...) дур не си стигнат до сумата што ја должиш.
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by prozaque on Пон 11 Jул 2011, 01:57

  Западните општества функционираат на овој принцип.Неплаќањето данок во Ју-Ес-Еј е рамно на убиство од втор степен.Само на Запад стандардот е повисок и имаш поголем избор да се извајш од дупката.Ама во крајна линија ќе те остават бос.

  Иначе конкретно за нас...шознам.Богатите и автоматски моќните ќе најдат начин да затајуваат...или во крајна линија ќе плаќаат.Обичните луѓе со плиток џеб ќе си се пружат колку им е долга чергата, а тие шо сакаат да бидат голич-кабадаи (сакаат да фураат Бечки снове ама немаат материјално покритие) ќе наебат.

  Злоупопотреби за интересот на некој друг ќе има.Народот нема да реагира, а Грујо ќе снима реклами за својата "праведност".Toa e тоа.


  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Сре 13 Jул 2011, 14:55

  Kaj нас најголеми неплаќачи на данокот се олигарсите, којшто имаат милионски суми за плаќање, на годишно ниво.
  Но наместо да го плата данокот, ќе дадат милион на партијата на власт, и потоа кога ќе пријават дека работат со загуба, никогаш инспекција нема да им дојде да провери.
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Сре 13 Jул 2011, 14:57

  Тогаш, за кого се грижиш бе Арамијо? За социјалецот што купил сателитска антена и купил ауди? За олигарсите? За кого?


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Сре 13 Jул 2011, 15:08

  Што има јас да се грижам за Олигарсите?
  Туку не си ме сватил колку и да имаат неплатен долг од било што (данок или сметки) нив никој нема да ги гони.

  Ама за мали суми долг секогаш ќе ги гонат обичните луѓе...
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Сре 13 Jул 2011, 15:19

  Па... кој не платил мала сума, треба да биде гонет.
  Нели ти беше тој што јадеше трици дека „тие што не плаќаат данок треба да бидат апсени“. Како во случајот за А1.

  Зошто пак, некој што не е олигарх да не плаќа? Зашто да не плаќа?
  Ти реков, подржувам насилна наплата за сите што сакаат да се прават паметни.


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by prozaque on Сре 13 Jул 2011, 16:58

  [quote="Арамија Стојковски"]

  Или пак се плашат бидејќи луѓето таму поседуваат вакви работи...  AWP-то кошта 4750 долари, еден шаржер од 10 куршуми е 125 долари.
  Само со еден шаржер можиш да подмириш сметка за струја, вода и интернет.За парно ќе ти треба уште еден шаржер, посебно во грејна сезона.  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by prozaque on Сре 13 Jул 2011, 16:59

  Арамија Стојковски напиша:

  Или пак се плашат бидејќи луѓето таму поседуваат вакви работи...


  AWP-то кошта 4750 долари, еден шаржер од 10 куршуми е 125 долари.
  Само со еден шаржер можиш да подмириш сметка за струја, вода и интернет.За парно ќе ти треба уште еден шаржер, посебно во грејна сезона.  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Чет 14 Jул 2011, 00:17

  Aбе Македончето и такво нешто да има џабе му е. Кога немаме слога.
  На човек што зема Социјална помош и нормално има долг од сметките бидејќи колку и да сака воопшто не може да ги плати од сето тоа Македонецот ќе си гледа сеир.
  И ќе си дискутира муабети од типот „Мамето негово така му треба, што ако нема пари што треба извршителот него да го замара.“
  Да им се измочам јас на тие во тој памет шуплив.

  А Албанците: Пример во едно село со 200 фамилии сите да немаат долг, а една фамилија да има долг и да видат како извршител му го наплаќа тоа ќе скокнат во одбрана сите до еден.
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Чет 14 Jул 2011, 13:26

  Значи, тоа што го правата Албанците е добро? Го подржуваш? Добро, да знам, да го искористам како аргумент во следна прилика.

  Зашто бе да не гледам сеир кога на некого ќе му конфискуваат мебел за неплатени сметки?

  Кога можеше моето семејство да плаќа сметки со мизерна плата, можеле и тие.

  Или тие ебаните социјалци што ги зборвиш на секои четири минути, што не им се работи, демек социјално земам, сакам уште, ама нејќам бе мене некој „газда да ми се прајт паметен“.

  Социјалци имаат „тач скрин“ мобилни и возат кола, и треба да ги мислиме?

  Па Арамијо, ти си најлоботомираниот антикапиталист изгледа.

  Зашто бе ти плаќаш сметки? Зошто не си сложен со тие што не плаќаат?


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  KuroiKenshin

  Male Мислења : 443
  Местолокација : A galaxy far far away
  Зачленет на : 2009-10-06

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by KuroiKenshin on Сре 20 Jул 2011, 14:59

  Сето ова би имало смисла доколку законот важи за сите подеднакво.

  Јас лично гарантирам дека ниедна јахта и вила нема да биде земена на тие што нелегално се здобиле со пари, освен ако не е припадник на партија од опозиција.
  Само на удар ќе биде народот.
  Терај Македонијо!
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Сре 20 Jул 2011, 15:12

  KuroiKenshin напиша:Сето ова би имало смисла доколку законот важи за сите подеднакво.

  Јас лично гарантирам дека ниедна јахта и вила нема да биде земена на тие што нелегално се здобиле со пари, освен ако не е припадник на партија од опозиција.
  Само на удар ќе биде народот.
  Терај Македонијо!

  Бајруш Сејдиу, Велија рамковски, .... going on

  Ни во другите земји не функционира така, во целост. Не сме единствени барем...


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Сре 20 Jул 2011, 15:29

  Зошто не им го наплатија извршителите долгот за струја од 6 милиони евра на Силмакsto
  Ако си газда плати го бреsto

  Згора на тоа Силмак и Фени имаат поевтин киловат час од сите други.
  Наместо тие да имаат најскап тие најефтин киловат час во Македонија.

  Значи работава е тој што имат да приимат уште, а тој што немат да се докусурит.
  avatar
  KuroiKenshin

  Male Мислења : 443
  Местолокација : A galaxy far far away
  Зачленет на : 2009-10-06

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by KuroiKenshin on Пет 22 Jул 2011, 12:25

  Недијагностициран напиша:
  Бајруш Сејдиу, Велија рамковски, .... going on

  Ни во другите земји не функционира така, во целост. Не сме единствени барем...

  Тоа ми е муабетот, немаат книшка од ВМРО = затвор/процес.
  Да , за жал во сите/повеќето земји е така.
  avatar
  Сашо комшијана

  Male Мислења : 11104
  Местолокација : Корча
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Сашо комшијана on Нед 24 Jул 2011, 21:32

  Недијагностицираниот го ќепна арамијата за тоа дека нема што да им зема рекетарот извршител на социјалците.. Па и нема, реално.. Ама денес бачка, банките даваат изи мани... Сакаш кредитче.. Океј кредитче од бла бла банка, 5 тисуча евреи.. Ама треба да ги вратиш баце.. А од каде?? Е не знам тоа од каде.. Извршителите најчесто ќе се влепуваат по наредба на банките да земаат ствари од „кредитоСпособниот“ народ наш насушен кој упркос тоа шо знаат дека нема од кај да ги вратат парите, си лапкаат.. Епа банка на еден може да му опрости, не на цела држава.. Си барам шо си е мое.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Нед 24 Jул 2011, 21:46

  Не мешајте помеѓу долг во банки и долгови за сметки, бидејќи за кредит никој сосила не тера да земиш.
  Колку толку може да се опстои и без земање кредит од банките.
  А што да прават струја и вода што не можат да платат тие. Да живеат без струја и без вода ли??

  И плус кај го имат тоа за долг кој е 9000 денари да се плати преку извршител 22.000 денари?
  Извршителот треба да си земе само 10% од долгот па дури и тоа му е многу.
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Пон 25 Jул 2011, 01:06

  Арамија Стојковски напиша:Не мешајте помеѓу долг во банки и долгови за сметки, бидејќи за кредит никој сосила не тера да земиш.
  Колку толку може да се опстои и без земање кредит од банките.
  А што да прават струја и вода што не можат да платат тие. Да живеат без струја и без вода ли??

  И плус кај го имат тоа за долг кој е 9000 денари да се плати преку извршител 22.000 денари?
  Извршителот треба да си земе само 10% од долгот па дури и тоа му е многу.

  1. Нека работат
  2. Извршителот треба да го наплати целиот долг. Ако е со големо задоцнување, и повеќе.


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Растурикуќа Стојковски
  It's a miracle!
  It's a miracle!

  Male Мислења : 4021
  Местолокација : Септичка јама
  Зачленет на : 2008-09-14

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Растурикуќа Стојковски on Пон 25 Jул 2011, 14:19

  Ako не работат па тоа не значи дека не сакаат да работат.
  Како да работат луѓето што ги возат овие „СУПЕРАВТОМОБИЛИ“sto  И луѓето којшто ги користат овие „ОРУЖЈА“sto

  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Batty on Пон 25 Jул 2011, 14:23

  Тогаш, дефинитивно по тој основ земаат поголема социјална помош и други придонеси, кои им се доволни за да ја платат струјата и водата. Ама можеби не се доволни за да ги платат сметките на T-mobile, ONE и VIP, ниту пак кабловската, интернетот и сл. Епа,сега...


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.

  Sponsored content

  Re: Извршители рекетари ќе ги пљачкаат граѓаните!

  Пишување by Sponsored content


   Сега е точно Пет 15 Дек 2017, 10:56