Fuckhead Форум

Не знам што мајка барате на Форуми уште...
Fuckhead Форум

On the Run

Nothing the God of biomechanics wouldn't let you into heaven for.


  Love me, I'm a Liberal

  Share
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Batty on Чет 28 Јун 2012, 08:30

  Се што може да се спомне и прикаже, а ја искажува тешката, уште потешко излечивата болест на либералите, тука...


  Како на пример, тешкотиите на либералниот свет и ПЕТА мајсторите.  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Toecutter

  Male Мислења : 1061
  Зачленет на : 2010-07-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Toecutter on Чет 28 Јун 2012, 20:46

  А можи либералите се само орудие во раката на олигархијата со цел да се дефокусира рајата на не премногу битни `проблеми`? На пример ѓејој. Ги има неколку стотини во РМ. Можеби нешто повеќе, јавно се декларирани колку...два-тројца ?! Тоа значи дека еден минорен процент на популација служи за стварање антагонизам меѓу рајата. Обично како џокер, кога ќе се испука тензијата со стандардните етничко-религиозни и слични поделби. После пак ко старо. Нешто како пауза.
  Чудно е како раја прифаќа нешто само затоа шо нешто виделе на ТВ. Како со `загриженоста` за `правата` на ѓејојте, пошто виделе во серијата таа и таа дека ѓејојте по дифолт биле оќеј.

  Класните разлики нормално, не доаѓаат во јавниот простор. Ги нема.

  Антагонизмот можеби не постои меѓу конзервативната и либералната опција.
  Конзервативна, вековна вредност на овие простори е формулирана преку изреката - `шес-шес, кој ти ги дава. Порано можи било, два гроша-два, или четврт алтан-четврт, кој ти го дава.
  Либералите не успеваат да ја перцепираат конзервативноста на ваквите перцепции кои навистина го разјадуваат човекот.
  Но затоа, ѓеј е оќеј.

  I wonder why?

  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Пет 06 Jул 2012, 18:15

  Либерализмот како идеолошко струење во пракса, се корумпира како што комунизмот стана црвена буржоазија и болшевизам, христијанството стана страв и фанатизам, а капитализмот од систем каде што сите имаат еднакви шанси и слободи стана приватен клуб на ултрамегасупер богати т.е новиот феудализам.Всушност целокупното пост-модерно општество стана стожер на зомбифицирани и амбивалентни вредности, превртени за 180 степени кои постојано ни ги пакуваат in all shapes and sizes со одредена намена.

  Либерализмот можеби е најсовршениот производ бидејќи е симулација на некаков си прогрес, а всушност неговата основна намена е неутрализација на секој стремеж кон конкретни и оригинални проблеми.Нешто како да си качен на трака за трчање опкружена со огромни конкавни монитори на кои се прикажува видео на движење.Ти мислиш дека одиш некаде, а всушност стоиш в место.

  Во воени услови, во хирургијата се прави тријажа односно поделба на ранетите во групи со различен приоритет и степен на итност за хируршка интервенција.Во услови на војна најпрво се интервенира на најтешките, но во основа најсигурните случаеви кои имаат шанса да преживеат и да се вратат на фронтовската линија.Потоа следат полесно ранетите и на крај остануваат најтешко ранетите со најмали шанси за преживување.Значи во основа се гледа да се оствари максимална рехабилитација на воено способна сила.

  Кога со тријажата би ја раководеле либералите, најпрвин ќе им помогнат на ранетиот добиток и ќе почнат да садат трева кои се колатерална штета од артилерискиот бараж.Или можеби ќе бараат да фатат Конго-Кримска хеморагична треска од крлежи, наместо да умираат од тифус, оти тифусот е премногу меинстрим причина за умирање во воени услови.

  А дека има војна денес..има.  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  Toecutter

  Male Мислења : 1061
  Зачленет на : 2010-07-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Toecutter on Пет 06 Jул 2012, 19:49

  ...него за капитализмот дека некогаш бил систем каде секој имал шанса, нажалост е мит, надвор од книгите на Смит А. никогаш и никаде тоа не било присутно во реалноста. Утописки капитализам.

  За да воопшто се појават услови под кои луѓе би надничареле за плата, морале да се елиминираат сите економски алтернативи освен надничарењето. И со помош на државата, репресивниот, судскиот апарат и поповите се појавуваат закони кои ги ебаваат селаните, идните пролетери. Закони за забрана за лов, за конфискација на земјиште, нови и нови порази и намети, за исмислени долгови, експопријации и што све не.
  Пошто сељакот со неколку свињи, кокошки, зајци и троа компир не му се одело нешто посебно во Шефилд да црнчи до смрт во загаден кошмар од објект наречен фабрика.

  One thing that the historical record makes obviously clear is that Adam Smith and his laissez-faire buddies were a bunch of closet-case statists, who needed brutal government policies to whip the English peasantry into a good capitalistic workforce willing to accept wage slavery.

  http://exiledonline.com/recovered-economic-history-everyone-but-an-idiot-knows-that-the-lower-classes-must-be-kept-poor-or-they-will-never-be-industrious/

  Еве само дел од изјавите на тогашните `великани` на политиката, литературата, филозофијата...

  Temple also advocated putting four-year-old kids to work in the factories, writing ‘‘for by these means, we hope that the rising generation will be so habituated to constant employment that it would at length prove agreeable and entertaining to them.’’ Some thought that four was already too old. According to Perelmen, “John Locke, often seen as a philosopher of liberty, called for the commencement of work at the ripe age of three.” Child labor also excited Defoe, who was joyed at the prospect that “children after four or five years of age…could every one earn their own bread.’’

  Да, трогодишни деца во фабрика.
  Петгодишни деца да си го `ваделе лебот`.
  Така почнал капитализмот, настрана од митовите...
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Саб 07 Jул 2012, 14:13

  Како и комунизмот, христијанството и либерализмот...Сите од day 1 имплементација или барем во подолга временска рамка стануваат алатка со која малкуте ги опресираат повеќето.


  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Batty on Саб 07 Jул 2012, 18:52

  Полошото е тоа што, за да бидеш либерал, треба да бидеш болен (психичка болест).

  За останатото, maybe, глупоќата е пресудна.

  Либерализам дифитс секоја глупоќа.

  Болест е болест, глупоќата мојш да ја промениш :)


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Пет 28 Сеп 2012, 21:38

  College Liberal meme

  Поздрав до сите Мирко Попов-likes.

  Интересен позитивен социолошки феномен е кога луѓе од различни краеви на планетата без никаков допир под капата на ист систем на вредности развиваат исти перцепции.


  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Нед 03 Фед 2013, 21:29  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Пет 08 Фед 2013, 03:11

  Mи си чини дека го видов шлагот на либералите. Значи, сериозно, без мајтап во Македонија имало многу повеќе анархистички невладини или шотизнам некаков вид организации, чија активност е апсолутно 0, туку постојат колку да бидат регистрирани од(во) "системо пер".For display purposes only!

  To е то.This is it for me."The table is tilted. The game is rigged" шо би рекол Карлин лесна му душа напатена. Натаму секоја информација е излишна...мислам шта речи?! :Д


  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Batty on Чет 13 Јун 2013, 15:42  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Batty on Чет 13 Јун 2013, 15:43

  Или „троши 15.000 за одмор У Грчка, бара бесплатно образование“

  God, њхѕ


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Чет 13 Јун 2013, 16:49

  Amen brotha'.


  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  prozaque
  TRY the wine!!

  Male Мислења : 8137
  Зачленет на : 2008-11-20

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by prozaque on Пон 12 Aвг 2013, 15:59

  ГЛАСНОМ (Гласот на АСНОМ, или Гласот на Антифашистичкото Собрание за Народно Ослободување на Македонија) е македонски револуционерен бенд, борејќи се против корупцијата, капиталистичкиот систем и секои други империјалистички системи на денешницата.
  Покажувајќи ги проблемите и барајќи решение за истите, ГЛАСНОМ преку музиката и текстовите пробува да ги спои младите слушатели и да ги натера да размислуваат за клучни теми на денешницата.  Nemorosus Mens (Nemorosus)
  Основач на Подземни Фреквенции, воедно и вокалист на ГЛАСНОМ, љубител на животни, само проклариран уметник, и така натаму.


  И сеа ликот шо е фронтмен на бендот, идниот прокламиран револуционер се гади од камперска прашина, гранки и бубачки. Си ебала мајката револуцијата со вакви револуционери.
   


  ---------------------------------------------------------------------------
  .those who have suffered, understand suffering,
  and thereby extend their hand
  the storm that brings harm
  also makes fertile
  blessed is the grass
  and herb and the true thorn and light..
  avatar
  Toecutter

  Male Мислења : 1061
  Зачленет на : 2010-07-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Toecutter on Пон 12 Aвг 2013, 20:40

   


  mala ispravka bratu...organizatorot ili sopstvenikot se vika PETAR toj e tipacot so ni eba mamata so toa teget citroen xantia vodata koja beshe obezbedena za pienje uzasno smrdeshe na cevki i fativ stomacno zaboluvanje(3dena proliv me ubi) senvicarata beshe uzas ti pravat senvic so goli race ti butaat pleskavica i 2 skapani patlidzancinja prtioa lugjeto si dosle so kuce koa nekolku pati pokusa da napadne (da ne ispokasa)
  Исти Че Гевара во боливиските планини...
  Му бутаат плескавица со голи раце....вива ла револусијон!
  avatar
  Batty
  New Primitives
  New Primitives

  Male Мислења : 14203
  Зачленет на : 2008-09-13

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Batty on Пон 12 Aвг 2013, 22:51

  Black enough?
  За сите анархо – либерали, за сите што се грижат за китовите, но и за планктоните во Охотско море; за сите што го преферираат сивиот ајПод, наспорти црниот кој ја претставува судбината на некој 16 годишен Конгоанец, на чиј грб се конструира технолошкото сивило, на кое што анархо – либералите елоквентно комуницираат и дискутираат за тоа колку е сwатко јаболкото наспроти невегетаријанските и крволочни навики.

  So you been to school
  For a year or two
  And you know you’ve seen it all
  In daddy’s car
  Thinkin’ you’ll go far
  Back east your type don’t crawl

  Play ethnicky jazz
  To parade your snazz
  On your five grand stereo
  Braggin’ that you know
  How the niggers feel cold
  And the slums got so much soul

  „Житие“ по Биафра. Од оние кои ретко се слушаат, поретко се разбираат.
  Во вакво општество, и тоа е доволно.


  Still not black enough


  Во епоха на тешкотии и статичност, менувана само со ситуации кои водат до екстреми, секогаш се судруваат само две приказни, со невидена диференцијација, ама сепак си го наоѓаат патот за кој секој може да го нарече „свој“.
  Така, во едно утро, со кафе и цигара, припадник на работничката класа може да зборува со саати, разменувајќи искуства и „секојдневни белетристични сказни“ со comrade кој има подлабок џеб на неговите полуксузни пантолони. А пред самиот крај на муабетите, аналогно на крајот на веќе оладеното кафе, секако дека „плиткоџебниот“ ќе исфрли една домашна „економска дијагноза“. Во смисла:

  - „Их, шо ти е сиромаштија, ти велам, не можам ни храна за мачки да си дозволам!“

  Верувајте, нема да помине ни парче време, а од другата страна, веројатно либералниот уживател на веќе докусурено кафе, со полу голтка и извик „мммм“, ќе се надоврзе:

  - „Вистина. И јас!“
  - „Ене, 12 дојде сатот, мачето не ми е нахрането. Пуста сиромаштија!“

  Крај на приказната.

  И на таа. И на оваа.

  Од проста причина што лицемерието на либералниот ум оди до таму, што мора да предничи.
  Па и во сиромаштијата, на муабет.


  ---------------------------------------------------------------------------
  Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave.

  Sponsored content

  Re: Love me, I'm a Liberal

  Пишување by Sponsored content


   Сега е точно Пет 15 Дек 2017, 11:00